11 mei 2009

1 mei = vroeg opstaan

Elk jaar op 1 mei gaat in het natuurgebied het Schulensbroek de "24 uren van het Schulensbroek" door. Er zijn dan 3 wandelingen verspreid over de hele dag: 1 vroege om 5:30 een volgende in de namiddag (14u) en 's avonds om 19u is de laatste wandeling. Het loont echt de moeite om eens extra vroeg uit je bed te kruipen en met de vroege tocht mee te gaan. Als het niet voor de vele vroege vogeltjes is, dan moet je het doen om de natuur te zien ontwaken en taferelen zoals deze foto vast te leggen. Voor de geïnteresseerden: er kan een uitgebreid verslag (met de coolste waarnemingen) gevonden worden onder deze link.

Pieter-Jan

06 mei 2009

Vuurjuffer

Deze jonge vuurjuffer (Pyrrhosoma nymphula) was nog maar pas uit zijn larvenhuid gekropen en kon nog niet goed vliegen. Vandaar dat hij zich gewillig liet fotograferen :-) De lege larvenhuid blijft trouwens nog een tijdje aan de stengel of spriet hangen langs waar de larve uit het water kroop en wordt ook wel "Exuvium" genoemd.



Gone...

03 mei 2009

Oog in oog met de adder


Adder's head
Originally uploaded by Pieter-Jan Volders
Prachtbeest! Stond al lang op mijn lijstje van te tikken soorten en dankzij Danny Laps is het er eindelijk van af! Mijn foto's zijn lang niet zo geslaagd als die van Gert maar ik vond het heerlijk om eens oog en oog met dit beestje te staan. Bedankt Danny!