06 mei 2008

Lammetjes

De mensen die al eens in het Schulensbroek geweest zijn, weten dat ze er al jaren een grote schaapskudde gebruiken voor het weidebeheer. Mensen die er heel vaak komen kennen misschien ook Adam, de vriendelijke herder die voor de beestjes zorgt. Welnu, elk jaar rond deze tijd "adopteert" hij een paar lammetjes die door hun moeder verstoten zijn of een te zwakke moeder hebben en trekt ze groot bij hem thuis om ze vervolgens weer bij de kudde te plaatsen. PJVolders2008-05-03T19:14:04-000131.jpg
Afgelopen zaterdag avond was ik bij hem thuis om wat foto's te maken van zijn 5 bijzonder aaibare lievelingen. Het idee dat ik voor ogen had was om met tegenlicht te werken om zo een mooie schijn in de vacht te krijgen, maar ik had geen idee hoe goed dat zou lukken. Al snel bleek dat het zeer goed meeviel, alleen had ik mijn zonnekap thuis gelaten (zoiets gebruik je toch nooit) en dat bleek een vreselijk gemis als de zon zo laag staat!

PJVolders2008-05-03T19:15:02-000137.jpg

Shepherd & lamb
Geen oude man met baard en staf die Adam, maar een jonge knaap met dreadlocks en groot hart voor z'n dieren! Prachtig om te zien hoe de lammetjes naar hem toelopen als hij aankomt (en mij met camera met een grote boog omzeilen). Hij wou niet op de foto maar ik heb stiekem toch een plaatje weten te schieten...

Little lamb
De mooiste voor het laatst natuurlijk! Of toch niet? Dan laat je het maar horen in een comment. De overige schaapfoto's vind je trouwens hier.

Pieter-Jan

5 opmerkingen:

Unknown zei

die laatste is echt mooi gedaan.
exact wat je voor ogen had, nietwaar?

PJ Volders zei

Die foto was wel zo'n beetje waar ik de hele tijd op aan het hopen was... Moeilijker als ik had gedacht want ze waren druk aan het grazen en liepen ofwel weg ofwel kwamen ze nieuwsgierig dichtbij. :-)

Anoniem zei

Knap gedaan, echt waar!

Springlevende lammetjes zijn immers niet simpel en toch zeker Adam zijn 5 niet.

Anoniem zei

Mooie foto's. Ik vind uw laatste heel erg mooi, maar ook die met de herder. Je ziet duidelijk dat die man een band heeft met de lammetjes!

ps.: Ik heb een linkje gelegd vanop mijn blog naar de uwe. Als je dit liever niet hebt, laat het me gerust weten!

Anoniem zei

Mooi verhaal, mooie foto's!